Je hebt vast wel eens van een personal trainer gehoord. Maar weet je ook wat de voordelen zijn als je hier gebruik van maakt? Het is goed om je daarin te verdiepen en daar helpen wij je dan ook graag bij.

Personal trainer kiezen

Stel je eens voor, je wil graag afvallen of je wil graag meer spiermassa, hoe ga je dat realiseren? Het is mogelijk dat je het hebt geprobeerd, maar dat het niet is gelukt. Dan is het goed om hulp in te schalen en dan kan zijn van een personal trainer. Bij Health Y Fit helpen ze je graag met het behalen van jouw sportieve doel door personal training op maat.

Voordelen personal trainer

Er zijn redenen genoeg om zelf voor een personal trainer te kiezen, alleen kent niet iedereen de voordelen. Dankzij een trainer kun jij veilig starten met sporten, het is effectief en je werkt doelgericht aan een beweegplan. Een trainer begrijpt je doelen en helpt jou om deze te behalen. Maar er is meer, want soms ben je je motivatie kwijt. Een personal trainer is er dan om jou weer te motiveren. Je kunt echt rekenen op goede hulp en begeleiding. Na verloop van tijd merk je dat het een onderdeel is van je dagelijkse routine of wekelijkse routine. Zo kun jij echt het meeste uit je beweegplan halen en dat is waar je het voor doet! Je gaat dus investeren in een personal trainer, maar tevens investeer je in je gezondheid, leven en welzijn. 

Nog meer voordelen?

Er zijn al veel voordelen uitgelegd, maar eigenlijk zijn er nog wel meer voordelen te benoemen als je een personal trainer kiest. Daarom hebben we alles even netjes op een rijtje gezet:

  • Een trainer is een bron van kennis over fitness en gezondheid.
  • Jouw doelen/wensen staan centraal tijdens de training.
  • Je werkt samen, maar wel aan jouw wensen en behoeften.
  • De hulp is doelgericht.
  • Je werkt samen aan jouw gezondheid.
  • Je wordt scherp gehouden over je eigen inzet.
  • Een personal trainer zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Wat ga jij doen?

Je weet nu wat de voordelen zijn als je hulp in gaat schakelen van een personal trainer. Maar is dat voor jou dan ook de reden om er gebruik van te maken? Het is hoe dan ook het overwegen waard om er eens over na te denken. Stel jezelf eens een aantal vragen zoals waarvoor wil ik trainen? Wat zoek ik bij een personal trainer? Luistert hij/zij naar mij? Begrijpt hij/zij mij? Is er een klik? Heeft de trainer de juiste papieren, is hij gecertificeerd? 

Veel om over na te denken, maar het gaat je wel aan het denken zetten of dit wat voor je is. Je moet namelijk zelf wel het nut ervan inzien om er gebruik van te maken. Als jij er voor de volle 200% achterstaat en je krijgt dan nog de nodige motivatie van de personal trainer, dan ga jij vast en zeker op korte termijn je doelen behalen.