De tong schrapen behoort een dagelijkse routine te zijn, die aansluit op het poetsen van de tanden. Dagelijks de tongschraper gebruiken voor de tong voorkomt een slechte adem in de mond. Veel personen gebruiken hun tandenborstel voor het borstelen van de tong. Echter, tongschrapers werken effectiever dan het borstelen van je tong met een tandenborstel! Met de tongreiniger ontdoe je de tong op de meest effectieve manier van tongaanslag.

Regelmatig poetsen van de tanden en het reinigen van de tong met een tongschraper zorgt voor een schone mond en een frisse adem.

Verwijder tongaanslag

Door onze dagelijks voeding en drank zitten er veel bacteriën op onze tong. Blijven deze bacteriën te lang op de tong bivakkeren, dan vormen ze een geel-wit laagje. Dit wordt tongbeslag genoemd. Deze witte aanslag op de achterzijde van je tong veroorzaakt slechte adem. Dit komt, door de gassen die deze bacteriën afwerpen. Deze gassen vormen op den duur een zwavelachtig geur. Mensen met een wat ruwere tong of met groeven in de tong zijn gevoeliger voor een slechte adem. Dit, omdat de gassen zich dan dieper in de tong gaan nestelen. De tongschraper is dan een welkome oplossing om de tong te bevrijden van deze beslag. 

Hoe gebruik je de tongschraper?

Belangrijk bij het tong schrapen is om geen poetsbeweging maakt over je tong met de tongschraper. Je voorkomt zo dat je de bacteriën juist verspreid over het tandoppervlak. Hoe gebruik je dan de tongschraper? Plaats de tongschraper achter op je tong en schraap deze zachtjes naar voren. Spoel de tongschraper twee à drie keer af onder de kraan en schraap vervolgens de twee zijkanten van de tong. Je kunt als extra reiniging ook gebruik maken van de speciale reinigingsgel voor bij het tong schrapen.

Tongschraper gaat veroudering tegen

Tongschrapen gaat veroudering van de tong tegen. Een reden temeer dus om je tong dagelijks te schrapen. Wetenschappelijk is bewezen dat regelmatig je tong reinigen, zelfs de groei van gunstige bacteriën bevorderd. Deze gunstige bacteriën, dragen er zorg voor dat je speeksel rijk wordt aan stikstofmonoxide. De tongschrapers zijn te verkrijgen bij de drogist in verschillende maten en breedtes. 

Tandheelkundig Centrum Mondain Hoofddorp
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp