Draag je al een tijdje lenzen of wil je juist overstappen op lenzen? Het is in beide belangrijk dat je goed weet welke lenzen online je moet bestellen. De sterkte van je ogen kan namelijk veranderen en daarbij is de gezondheid van ieder oog anders. Wil jij weten hoe je het beste om kunt gaan met het bestellen van contactlenzen? Lees dan snel verder.

Raadpleeg eerst een contactlensspecialist

Ten eerste is het belangrijk om een contactlensspecialist te raadplegen. Dit is niet alleen belangrijk voor je sterkte, maar ook voor hoe je de multifocale lenzen in doet. Het ziet er namelijk heel makkelijk uit, als je kijkt naar hoe snel mensen lenzen indoen. Toch zit dit in de praktijk net even anders. Vaak lukt het mensen niet om in een keer hun lenzen in hun ogen te krijgen. Dit heeft te maken met een reflex dat je hebt. Het voelt onnatuurlijk om je vinger in je oog te steken, waardoor het proces van indoen onwennig kan zijn. Raadpleeg dus eerst een contactlensspecialist die alle ins en outs met je kan bespreken. 

Bestel niet de goedkoopste lenzen

Een veelgemaakte fout is dat mensen de goedkoopste multifocale lenzen die ze kunnen vinden bestellen. Je zou denken dat dit niet zoveel uitmaakt. De juiste sterkte staat er toch op? Echter is dit niet hoe het werkt. Lenzen koop je online niet alleen op sterkte, maar ook op de behoeften van je ogen. Daarbij bieden heel veel websites lenzen aan die helemaal niet goed zijn voor je ogen. Uiteindelijk heb je maar een paar ogen, dus het is cruciaal dat je voorzichtig bent. Ook reviews lezen is belangrijk. Je wilt niet eindigen met ooginfecties, omdat je uit gemak de goedkoopste lenzen hebt besteld.

Let goed op welke lenzenvloeistof je koopt

Niet alleen de lenzen die je koopt zijn cruciaal, ook de lenzenvloeistof is belangrijk. Er bestaan niet voor niets allerlei verschillende soorten lenzenvloeistof. De ene vloeistof is voornamelijk geschikt voor droge ogen, terwijl andere soorten vloeistof weer een hele andere functie hebben. Heb je gevoelige ogen? Dan kan het zomaar zo zijn dat er bepaalde flessen vloeistof zijn waar je ogen geïrriteerd van raken. Ook voor dit geldt dus dat je beter niet de goedkoopste kunt inslaan, omdat het je geld scheelt. Laat je vooral adviseren en ontdek welke vloeistof het beste past bij jouw ogen.

Doe eventueel van tevoren een oogonderzoek

Naast dat je je ogen kunt meten om je sterktes te ontdekken, kun je ook een oogonderzoek doen. Dit hoeft niet regelmatig, maar het is aan te raden om dit een keer in de zoveel jaar te doen. Je kunt aan de hand van dit onderzoek namelijk achterhalen hoe gezond je ogen zijn. Dit is handig, want hierdoor kom je er ook achter wat je ogen precies nodig hebben. Hier kun je je lenzenvloeistof en de soort lenzen die je wilt bestellen op afstellen. Misschien heb je al een tijdje last van je ogen en heeft dit slechts te maken met hoe droog je ogen zijn. Wie weet helpt dit onderzoek bij het vinden van dé oplossing om je ogen gezond en irritatievrij te houden. Klinkt goed toch?