We willen allemaal gezonde voeten hebben, maar wat zijn de beste manieren om dat te doen? De waarheid is dat er veel dingen zijn die je kunt doen. In dit artikel worden vijf eenvoudige tips voor goede voetverzorging besproken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je voeten eruit zien of aanvoelen!

Houd je voeten schoon

Dit houdt in dat je ze dagelijks wast, maar ook dat je tussen je tenen droogt om te voorkomen dat je schimmelinfecties of andere voetproblemen krijgt die het je moeilijk maken om comfortabel te lopen.

Smeer je voeten in met hydraterende crème

Gebruik elke dag een hydraterende crème op je voeten om ze zacht en glad te houden. Als je lotion gebruikt, let er dan op dat die geen toegevoegde chemicaliën bevat die je huid nog meer kunnen uitdrogen en barsten of andere schade kunnen veroorzaken (ook al staat er op het etiket “hydraterend”). Let er hierbij op dat je niet tussen de tenen smeert.

Gebruik een puimsteen op droge, eeltige plekken

Als je voeten scheurtjes en andere beschadigingen hebben doordat ze voortdurend uitgedroogd zijn (zoals de mijne), kan het nodig zijn iets als een puimsteen te gebruiken. Dit is meestal gemakkelijk genoeg te vinden in winkels die schoonheidsproducten verkopen of zelfs op plaatsen als Kruidvat en Etos.

De bedoeling van de puimsteen is niet alleen dat hij dode huidcellen verwijdert, maar ook dat hij ze zachter maakt, zodat je ze met gemak kunt verwijderen en tegelijk hydrateren!

Draag slippers in openbare, vochtige plekken

Om de kans op het oplopen van voetschimmel of andere schimmelinfecties te verkleinen, is het verstandig om slippers te dragen op plaatsen als kleedkamers en badkamers. Als er na het douchen een handdoek voor je voeten wordt verstrekt, gebruik die dan! Door direct je voeten af te drogen voorkom je dat er bacteriën op groeien.

Draag sokken die ademen

Sokken zijn meestal van katoen gemaakt, maar ook van materialen als spandex of nylon. Deze gaan echter in tegen een van onze tips, omdat ze vocht naast je huid gevangen houden zonder je voeten de tijd te geven goed te drogen. Zoek in dit geval in plaats daarvan katoenen sokken die het zweet van je voeten afvoeren en ze toch beschermen.

Bezoek regelmatige een pedicure salon

Een pedicure is een ware voetspecialist. Zij kunnen je helpen net dat extra beetje beetje behandeling bieden dat je jezelf hoogstwaarschijnlijk niet kunt bieden. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen om gebarsten huid te verwijderen, een ingegroeide nagel verwijderen en kalknagels behandelen. Daarnaast zorgt een goede pedicure ervoor dat je voeten er weer mooi en pijnvrij bijstaan.

Verschillende Soorten Sushi: Een Diepgaande Verkenning van Japanse Delicatessen

Sushi is zonder twijfel een van de meest geliefde culinaire lekkernijen ter wereld. Sushi in Amsterdam en andere plaatsen in Nederland wordt steeds populairder. Het heeft zich verspreid vanuit de straten van Japan naar...

De detox sapkuur; wat is het precies?

Detox sapkuren van drveggie.nl hebben de afgelopen jaren veel populariteit opgedaan. Maar wat is het eigenlijk en hoe werkt het? Hier bespreken we alle informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat een detox sapkuur...

Hoe werkt een detox sapkuur?

Als je het gevoel hebt dat je lichaam een beetje is vastgelopen, is het misschien tijd om een detox sapkuur van Dr Veggie te overwegen. Detox kuur sap is een geweldige manier om je systeem te reinigen en nieuwe energie...

Gezonde lunch bestellen? Let op deze zaken

Ben je vaak op het werk en moet je daar lunchen? Dan is het goed om eens na te gaan of dat een lunch laten bezorgen in Amstelveen de moeite waard is en gezond is. Maar niet alleen op je werk moet je gezond lunchen, dit...

Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor je lichaam

Voeding is essentieel voor ons lichaam om goed te functioneren en gezond te blijven. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen, die ons lichaam nodig heeft voor verschillende processen en functies....